U bent hier

Gea Smit


Gea Smit

Mijn naam is Gea Smit.
Ik ben als fysiotherapeute gespecialiseerd in psychosomatische en antroposofische fysiotherapie.

 

Na mijn VWO diploma heb ik 2 jaar andragologie gestudeerd en daarna heb ik de Opleiding Fysiotherapie gedaan. Deze heb ik afgerond in 1987.
Tijdens mijn studie werd mijn interesse al gewekt voor Autogene Training, dat is een ontspanningstechniek. Na de opleiding heb ik hierin een gedegen nascholing gevolgd en heb daarna zelf cursussen Autogene Training gegeven.
Ook heb ik Autogene Training aan individuele patiënten geleerd in de fysiotherapiepraktijk in Gees, waar ik toen werkte. Gedurende 10 jaar heb ik zwangerschapsgymnastiek, zwangerschapszwemmen en revalidatiezwemmen gegeven in Coevorden. Ik heb me verdiept in de haptonomie en kon daardoor het gevoel van wat zich afspeelt tussen mensen onderling verfijnen.

Door mijn interesse in de antroposofie ben ik de Opleiding tot antroposofisch fysiotherapeut gaan doen. Tijdens de opleiding heb ik de ritmische massage leren toepassen. Tijdens de ritmische massage kon ik al voelend via de huid een diep contact met het wezen van de patiënt ervaren. Meestal trad er, mede dankzij dit contact genezing van de klachten op.

Nadat ik enkele jaren bij Therapeuticum Mercuur in Eindhoven gewerkt heb, ben ik een eigen praktijk begonnen in Nuenen.
Ondertussen heb ik steeds diverse nascholingsactiviteiten gevolgd van de NFP en de NVAF. Met deze kennis en ervaring ben ik op een werkwijze uitgekomen, waarbij zowel het verbale als het tactiele contact met de patiënt een grote toegevoegde waarde hebben voor de behandeling.

Ik maak gebruik van de oliën van de merken WALA en Jungebad. Ik geef vaak een bijenwaspakking of een moorpakking tijdens het narusten. Inmiddels geef ik deze behandelingen al bijna 20 jaar in mijn praktijk Fysiotherapie het Koetshuis.
Vanaf augustus 2019 ben ik als fysiotherapeute werkzaam op Bronlaak, een antroposofische woon- en werkgemeenschap voor mensen met beperkingen en talenten in St. Anthonis.

Sinds ik de opleiding tot supervisor bij het Kempler Instituut heb gedaan, geef ik supervisie aan mensen, die zich persoonlijk willen ontwikkelen aan hun werk.

Voor de Stichting Quest for Wisdom Foundation (https://questforwisdom.org) heb ik plaatsgenomen in de webredactie van het Wijsheidsweb (https://wijsheidsweb.nl).
Inmiddels zijn er twee artikelen van mij op het Wijsheidsweb verschenen (https://wijsheidsweb.nl/auteurs/gea-smit/ , https://wijsheidsweb.nl/wijsheid/compassie-in-begeleiding-en-fysiotherapie/ en https://wijsheidsweb.nl/wijsheid/ervaringen-kompassiespel-goede-leven/) en met veel plezier redigeer ik lezingen/teisho’s van Ton Lathouwers voor het Wijsheidsweb (https://wijsheidsweb.nl/?s=lathouwers ).
Verder werk ik mee aan het organiseren van de ontmoetingsdagen van de QFWF (https://questforwisdom.org/quest-3?).

Ik ben getrouwd, moeder van 2 jong volwassen kinderen en voor mijn ontspanning ben ik graag in de groentetuin aan het werk, aan het hardlopen, zwemmen, pianospelen of bezig met textiel.

Ik ben BIG geregistreerde fysiotherapeute, tevens ben ik aangesloten en geregistreerd bij:
- het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en
- de NFP (Nederlandse Vereniging voor Psychosomatische Fysiotherapie)

Bij de NVAF (Nederlandse Vereniging voor Antroposofische Fysiotherapie) ben ik op het moment wel bij aangesloten, maar niet geregistreerd.

KvK: 17265289
BTW nr. NL001730828B45